Nepieciešams: 1 ēd.k. miltu, 2 ēd.k. katupeļu cietes, glāze piena, 2 ēd. k. ievārījuma, ūdens, nedaudz sāls, cukurs, vaniļas cukurs.

Pagatavošana: Uzsilda pienu, pievieno nedaudz sāls, tējk. cukura un nedaudz vaniļas cukuru. Tikmēr nelielā piena daudzumā sajauc 1 ēd.k. kartupeļu cietes un 1 ēd.k. miltu. Lēnām maisot sajaukto masu pievieno pienam,tā lai nebūtu kunkuļu. Vāra līdz viss sabiezē, visu laiku maisot un ņem nost no uguns. Atsevišķā grāpī ielej glāzi (palielu) ūdens un 2 (ar kaudzi) ēd.k. ievārījuma un liek vārīties. Es ņēmu upeņu, taču var ņemt jebkuru. Galvenā doma, piena ķīsēlis saldāks, ievārījuma ķīsēlis skābāks, bet var pievienot cukuru pēc vēlmes. Atsevišķā traukā sajauc nedaudz ūdens ar ēd.k. kartupeļu cietes. Sajaukto masu maisot pievieno ūdenim ar ievārījumu. Vāra līdz masa iebiezē (ne pārāk biezs, ne pārāk šķidrs). Šķīvī liek ievārījuma ķīsēli, centrā lliek piena ķīsēli. Var ēst gan siltu, gan aukstu, var kombinēt, pasniedzot siltu ievārījuma ķīsēli ar atvēsinātu piena ķīsēli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru