otrdiena, 2013. gada 5. februāris

Piena rīsu putra/zupa ar rozīnēm

Visiem kopš bēnības zināma, bet iespējams piemirsusies saldā zupa.
Nepieciešams: saujiņa rīsu, saujiņa rozīņu, nedaudz sāls un cukurs, 1- 2 gl. piena.
Aptuveni 1gl. piena lēnām vārot pievieno rīsus, pavisam nedaudz sāls un tejk. cukura. Putru vāra regulāri maisot, lai piens nepiedeg, līdz rīsi ir novārījušies. Atkarībā no rīsu šķirnes, firmas utt gatavība ir dažāda, ja ātri sāk biezēt, uzsūkt pienu, taču rīsi vēl nav gatavi, pielej vēl pienu, līdz pilnīgai gatavībai un putrveidīgai konsistencei. Ja rozīnes ir ļoti lielas, kā manā gadījumā, tās sagriež uz pusēm vai sīkāk un maisot pavāra vēl mazliet. Te ir atkarīgs vai Jūs bērnu barojat ar karoti, vai jau pats tikko sācis ēst ar karoti, tad vieglāk protams paņemt putru nekā ko šķidrāku. Tomēr, ja taisāt zupu varat pievienot vai nu uzreiz vai procesa laikā vairāk piena. Beigās var pievienot nedaudz sviesta.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru